TIETOA YHDISTYKSESTÄ

Yhdistys

Löytöeläimet ry on Joensuussa 12.1.2020 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on edistää löytöeläinten kodinsaantia ja edistää eläinten hyvinvointia ja terveyttä. Yhdistys kerää varoja löytökissojen leikkauttamiseen ja muihin eläinlääkäri kustannuksiin. Yhdistys etsii uusia koteja ja sijaiskoteja, jotta löytökissat pääsevät heti 15 päivän säilytyksen jälkeen uuteen kotiin. Yhdistys tiedottaa löytöeläinlaista, jotta ihmiset tietävät, miksi löytöeläimiä lopetetaan ja kuinka tämä määrä voidaan pitää mahdollisimman alhaisena.

Löytöeläimet

Suurimmalla osalla löytökoiria on omistaja, joka hakee hänet pian kotiin. Kissoilla taas on asia toisinpäin, niille harvoin löytyy omistaja. Lemmikit käytetään eläinlääkärillä, jossa leikataan, sirutetaan, rokotetaan, madotetaan ja saavat loishäädön.

Löytökissoille on Karsikon lemmikkihotellissa omat pienet häkit. Häkkien pienen koon takia on kissojen muutettava, kun 15 päivää päättyy. Karsikon lemmikkihotellissa ei ole tarpeeksi suurta kissahuonetta, joten kissoille täytyy löytää uusi koti pian. Emme halua lopettaa kissoja vaan mahdollistaa heille uuden elämän.

Sijaiskoti

Kun kunnan vastuu löytöeläimestä päättyy, etsii Löytöeläimet ry eläimelle uuden kodin. Joskus, varsinkin jos kyseessä arka tai villiintynyt kissa, on vaikea löytää sopiva koti niin nopeasti. Siksi etsimme jatkuvaan sijaiskoteja. Siten ehkäisemme eläimen lopettamisen.

Haluatko sinä antaa eläimelle väliaikaisen kodin, josta hän saa kaikessa rauhassa etsiä uuden kodin?
Sijaiskotitoiminta on vapaaehtoistyötä. Annat eläimelle kodin siihen asti, kunnes eläin löytää lopullisen kodin. Eläin tarvitsee rauhallisen tilan, jossa voi totutella elämään ihmisten (ja muiden eläinten) kanssa. Siellä hän saa yksilöllistä ja hellää hoitoa ja huolenpitoa. Päivität jatkuvasti eläimen päiväkirjaa, joten mahdolliset uudet omistajat tietävät jo paljon uudesta lemmikistä.
Jos haluat antaa löytöeläimelle kodin tai sijaiskodin niin ota yhteyttä

Hintoja

Header Col 1
Header Col 2
Kissat
100€ - 300€
Koirat
450€ - 700€

Kotia etsivät

Löytöeläimet / uuden kodin etsijät

Varattu! 5,5-vuotias kanariandoggi mix naaras VIDA etsii uutta kotia ainoana koirana maalta tai omakotitalosta.  Vida painaa 33 kg. Hän rakastaa ihmisiä. On tottunut kissoihin ja lapsiin. Vidalla on tapana uikuttaa perheen perään yksin jäädessään. Koiraohituksia harjoitellaan. Vida on nyt sijaiskodissa. Hinta on 700 euroa.

 

9-vuotias JANNI etsii uutta kotia. Hän on meillä ollessaan ollut ihmisrakas ja vauhdikas neiti. Janni ei ole tottunut autoiluun ja haukkuu matkan. Fiksu neiti osaa myös avata ovet lukosta, joka pitää huomioida uudessa kodissa. Ei osaa rauhoittua yksinollessa, joten tarvitsee harjoittelua. Janni oppii kuitenkin nopeasti ja touhuaa mielellään ihmisten kanssa. Hihnakävelyä harjoitellaan, toiset koirat saavat Jannin innostumaan ja tämä ilmenee äänekkäällä ulinalla. Tässä ollaan kuitenkin jo edistytty ja katsellaan maailmaa koko ajan hiljempaa. Hinta on 450 euroa.

6-vuotias pitbull doco canarian mix NAKKI etsii uuttaa kotia. Nakki on vauhdikas tapaus, täynnä elämäniloa. Rakastaa ihmisiä yli kaiken. On aina valmis lenkille, rapsuteltavaksi tai muuten vain olemaan yhdessä. Ei tule toimeen kissojen eikä uroskoirien kanssa. Ei suositella pienten lasten perheeseen, koska Nakki on todella vauhdikas ja häntä heiluu koko ajan, saattaa kaataa lapsen tahtomattaan ja pelästyttää tämän. Hihnakävelyä harjoitellaan kovasti. Nakki on nyt Karsikossa. Hinta on 700 euroa.

Noin 8-vuotias MIKI etsii uutta kotia. Kiintyy vahvasti omistajaansa. Lenkillä ei välitä vastaantulijoista, kävelee nätisti hihnassa. Rakastaa rapsutteluja. On esiintynyt resurssiaggressiivisuutta ruuasta, leluista ja omasta ihmisestä. Samoin pakottaminen ei ole Mikin mieleen, todennäköisesti pelkää tilannetta ja saattaa näykätä. Muutoin oikein ihana ja iloinen kaveri. Hinta on 700 euroa.

UKKO on 6-vuotias kastroitu sekarotuinen uros. Hänellä on ollut erikoinen nuoruus, jossa sosiaalistaminen on jäänyt kokonaan tekemättä. Kun näki toisia koiria sadan metrin päässä, alkoi kauhea kiljuminen. Ihmisiä kohdatessa sama kiljuminen. Halusi karkottaa kaikki näykkimällä. Jahtaa kaikkea mikä liikkuu, autot, pyörät ym. Ukko asuu rauhallisella alueella maaseudulla, jossa pihapiirissä pärjää hyvin. Toki jos auto ajaa ohi tai koira kävelee tiellä, niin stressaantuu selkeästi, läähättää ja skannaa ympäristöä. Kaupungissa autot voidaan jo ohittaa kiljumatta. Pelkonäykkiminen on jäänyt käytökseen, samoin pelkopissiminen. On kylläkin sisäsiisti, eli pissii jos jotain pelottavaa tapahtuu, kuten kynsien leikkaaminen. Ukko tarvitsee sijaiskodin, jossa on vain aikuisia, eikä muita lemmikkejä. Jos Ukko haluaa leikkiä, ei ymmärrä millään, ettei toinen, olipa sitten koira tai kissa, halua. Nykyisessä kodissa vanhat kissat pysyvät kaukana Ukosta ja tämä onkin syy uuden kodin etsimiseen. Sisällä omien ihmisten kanssa on Ukko tavallinen koira. Rakastaa rapsutuksia ja leikkiä, mutta on myös sohvaperuna. Ukolla on eroahdistus, on hyvin riippuvainen omasta ihmisestään. Yksinolo sujuu muutaman tunnin, kun harjoittelee omalla turva-alueella. Ukko painaa 15 kiloa eli on keskikokoinen koira. Ensisijaisesti etsimme sijaiskotia, koska todella harvoin tapaa koiria, joilla on noin vakava kehityshäiriö. Ukosta lisätietoja saat numerosta 045 250 6269

Varattu. Uutta kotia etsii KISÄ 8-vuotias tyttö. Kisä on ulkoillut vapaasti. Lapsiperheeseen ei sovellu. Ei ole tottunut toisiin kissoihin eikä koiriin.

Lemmikkejä voi käydä katsomassa Karsikossa, Värttinäpolku 4. Ilmoita tulosta etukäteen, koska olemme usein koirien kanssa lenkillä tai muuten kiireisiä.

Jos pystyt auttamaan,

soita 040 596 1991

******************************************************************************