TIETOA YHDISTYKSESTÄ

Yhdistys

Löytöeläimet ry on Joensuussa 12.1.2020 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on edistää löytöeläinten kodinsaantia ja edistää eläinten hyvinvointia ja terveyttä. Yhdistys kerää varoja löytökissojen leikkauttamiseen ja muihin eläinlääkäri kustannuksiin. Yhdistys etsii uusia koteja ja sijaiskoteja, jotta löytökissat pääsevät heti 15 päivän säilytyksen jälkeen uuteen kotiin. Yhdistys tiedottaa löytöeläinlaista, jotta ihmiset tietävät, miksi löytöeläimiä lopetetaan ja kuinka tämä määrä voidaan pitää mahdollisimman alhaisena.

Löytöeläimet

Suurimmalla osalla löytökoiria on omistaja, joka hakee hänet pian kotiin. Kissoilla taas on asia toisinpäin, niille harvoin löytyy omistaja. Lemmikit käytetään eläinlääkärillä, jossa leikataan, sirutetaan, rokotetaan, madotetaan ja saavat loishäädön.

Löytökissoille on Karsikon lemmikkihotellissa omat pienet häkit. Häkkien pienen koon takia on kissojen muutettava, kun 15 päivää päättyy. Karsikon lemmikkihotellissa ei ole tarpeeksi suurta kissahuonetta, joten kissoille täytyy löytää uusi koti pian. Emme halua lopettaa kissoja vaan mahdollistaa heille uuden elämän.

Sijaiskoti

Kun kunnan vastuu löytöeläimestä päättyy, etsii Löytöeläimet ry eläimelle uuden kodin. Joskus, varsinkin jos kyseessä arka tai villiintynyt kissa, on vaikea löytää sopiva koti niin nopeasti. Siksi etsimme jatkuvaan sijaiskoteja. Siten ehkäisemme eläimen lopettamisen.

Haluatko sinä antaa eläimelle väliaikaisen kodin, josta hän saa kaikessa rauhassa etsiä uuden kodin?
Sijaiskotitoiminta on vapaaehtoistyötä. Annat eläimelle kodin siihen asti, kunnes eläin löytää lopullisen kodin. Eläin tarvitsee rauhallisen tilan, jossa voi totutella elämään ihmisten (ja muiden eläinten) kanssa. Siellä hän saa yksilöllistä ja hellää hoitoa ja huolenpitoa. Päivität jatkuvasti eläimen päiväkirjaa, joten mahdolliset uudet omistajat tietävät jo paljon uudesta lemmikistä.
Jos haluat antaa löytöeläimelle kodin tai sijaiskodin niin ota yhteyttä

Hintoja

Header Col 1
Header Col 2
Kissat
85€ - 250€
Koirat
450€ - 700€

Kotia etsivät

Löytöeläimet / uuden kodin etsijät

3-vuotias rescue malinois mix uros ARUKA etsii uutta kotia tai sijaiskotia. Arukan kanssa on treenattu BH-kisoihin, tarkoituksena osallistua kokeeseen 1-2 vuoden kuluttua. Aruka on mielellään kaikessa mukana, joten uudessa kodissa tulisi olla ihminen, joka lähtee mielellään teenaamaan.

5,5-vuotias kanariandoggi mix naaras VIDA etsii uutta kotia ainoana koirana maalta tai omakotitalosta.  Vida painaa 33 kg. Hän rakastaa ihmisiä. On tottunut kissoihin ja lapsiin. Vida on nyt sijaiskodissa.

 

9-vuotias JANNI etsii uutta kotia. Hän on meillä ollessaan ollut ihmisrakas ja vauhdikas neiti. Janni ei ole tottunut autoiluun ja haukkuu matkan. Janni muutenkin käyttää kovaa ääntään, joten etsii kotia, jossa koiran haukkuminen ei haittaa naapureita. Fiksu neiti osaa myös avata ovet lukosta, joka pitää huomioida uudessa kodissa. Meille kerrottiin, että hänellä löytyy riistavietti.  Janni on nyt sijaiskodissa. 

7-vuotias bittbull doco canarian mix NAKKI etsii uuttaa kotia. Ei tule toimeen toisten eläinten kanssa. Ei suositella pienten lasten perheeseen.  Nakki on nyt Karsikossa.

Noin 11-vuotiaat KUKU ja VILMA etsivät yhteistä uutta kotia. Kuku tykkää silityksistä ja rapsutuksista. Hänellä ei ole hampaita, joten syö märkäruokaa. Vilma on aluksi arka, mutta tutustuu kyllä uusiin ihmisiin. Vilmalla on kilpirauhasen ylitoimintaan lääkitys.  Kissat ovat nyt Karsikossa.  

 

Noin vuoden ikäiset marsuherrat SULO (täplikäs) ja KALEVI (valkoselkäinen) etsivät uutta kotia. Ovat reippaita ja tykkäävät herkuista sekä rapsutuksista. Sulo on rauhallisempi ja viihtyy sylissäkin.

Häkki ja muut tarvikkeet tulevat mukaan. Marsut ovat nyt Karsikossa. 

Lemmikkejä voi käydä katsomassa Karsikossa, Värttinäpolku 4. Ilmoita tulosta etukäteen, koska olemme usein koirien kanssa lenkillä tai muuten kiireisiä.

Jos pystyt auttamaan,

soita 040 596 1991

******************************************************************************